10:00

IFK Tumba FK 2

Referat: Essinge IK - IFK Tumba FK 2

Första halvlek:
Ett regnigt Essinge IP möttes av en försenad och aningen förvirrad domare samt två tända topplag. Matchen började med ett visst övertag för motståndarna Tumba och den blöta och snabba konstgräsplanen utnyttjade till en början Tumba bäst. Inga direkta farligheter skapades åt något håll men Tumba hade betydligt mer boll och vi stack upp i några kontringar. Efter en halvtimme etablerade vi ett spel på motståndarnas planhalva och ett läckert kombinationsspel med Joakim och Julius avslutades med ett kyligt avslut från forward Joakim, 1-0! Resten av halvleken kämpade vi bra längs hela planen och stoppade Tumbas målchanser även om de hade några lägen som var riktigt farliga.

Andra halvlek:
I pausvilan pratade vi om att fortsätta sätta press på motståndarna och försöka överta lite mer boll och ha tålamod med densamma när vi fick tag på den. Ställningskriget från första halvlek fortsatte i den andra och en mycket jämn match blev helt jämn i 65:e minuten då en individuell prestation från en Tumbaspelare resulterade i 1-1. Ca tio minuter senare stack Tumba upp i en ny attack och lyckas sätta även 1-2. Eftersom vi gick för seger och ingenting annat gick vi ner på trebackslinje och försökte forcera in två mål sista kvarten. Det kändes tydligt att vi hade mer krut i benen och direkt efter deras ledningsmål tog vi över matchen totalt. Marius fixade straff efter en fin dribblingstur på vänsterkansten och Axel satte säkert 2-2. Matchen var dock inte slut där, utan vi fortsatte att trycka på och kom allt närmare ett ledningsmål. En stolpträff efter bra förarbete av Filippo och nästan ett friläge (fast utan sko) för Marius. I vårt sista anfall ordnade vi en hörna där nästan hela Essinge fanns i straffområdet. Tyvärr räckte Jakobs fina nick bara till en ribbträff och slutresultatet blev 2-2.

En väl genomförd match mot serieledarna känns ändå lite sur, då vi skapade chanser för att vinna. Ser fram emot nya matcher i höst!